Voorwaarden vakantieverhuur

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN VAKANTIEHUIS RESIDENCE 16

CHEMIN DES FALLOISES 16  6830 ROCHEHAUT

Bij het huren van Residence 16 aanvaardt de meerderjarige ondertekenaar-huurder de hierna bepaalde algemene huurvoorwaarden:

1.Het huis is ingericht voor maximum 15 personen en dit aantal mag in geen geval overschreden worden.

Indien het maximum aantal personen wordt overschreden kan de verdere toegang geweigerd worden zonder terugbetaling of vergoeding. Bij ongevallen, brand of welk voorval dan ook veroorzaakt door aanwezigheid van meer personen dan toegelaten is de ondertekenaar ondeelbaar aansprakelijk. De verhuurder is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen in en rondom de woning, of bij de ter beschikking gestelde spelen.

2.De ondertekenaar-huurder en zijn medehuurders of bezoekers zorgen als goede huisvader voor de woning en respecteren de rust voor de omgeving en buren. Bij het verlaten van het huis worden alle deuren en vensters gesloten. Parasols sluiten. Het is aanbevolen een vakantiepolis af te sluiten of een familiale verzekering te hebben.

3.Huisdieren zijn niet toegelaten.

4.Het huis is rookvrij. Overal hangen rookmelders en brandblusapparaten. Voor de barbecue wordt enkel houtskool gebruikt. Een open vuur maken in de tuin is verboden. Verboden gedurende de nacht toestellen zoals GSM en laptops op te laden. Het is verboden feesten en/of drankpartijen te organiseren.

5.De huurder brengt zelf keuken-, bad- en bedlinnen mee. De bedden (90x200cm)en hoofdkussens (65x65cm) zijn voorzien van beschermers en een donsdeken. Wij vragen met aandrang geen bedden-kinderbedjes of andere meubelen te verplaatsen.

6.Het vakantiehuis dient na het verblijf ordelijk en bezemschoon achtergelaten worden. Verwarming uitzetten. Alle vuilnisbakjes ledigen. Opgeplooid karton kan achtergelaten worden of terug meegenomen worden, glas kan naar de glasbol in Rue de la Cense in het dorp gebracht worden. De eindschoonmaak is niet in de huurprijs inbegrepen en wordt per uur verrekend met de huurwaarborg.

Verblijfsbelasting per persoon, het verbruik van water, elektriciteit en stookolie zijn niet in de huurprijs inbegrepen en worden ook met de huurwaarborg verrekend.

7.Na ondertekening van de huurovereenkomst stort de huurder het voorschot. Vanaf dan is de reservatie definitief. Het saldo en de huurwaarborg worden gestort ten laatste 30 dagen voor het ingaan van de huurperiode. Bij verhuring binnen de 30 dagen wordt zowel waarborg en het volledige huurbedrag onmiddellijk betaald. Indien hier niet aan voldaan wordt, kan de eigenaar- verhuurder zonder enige kennisgeving of schadevergoeding opnieuw beschikken over het vakantiehuis. De verhuurder behoudt zich het recht de huurovereenkomst op te zeggen in geval van overmacht zonder ook enige schadevergoeding te moeten betalen aan de huurder. Het overgemaakte bedrag wordt volledig terugbetaald.

8.Aankomst- en vertrektijden:

-verhuur van een midweek is van maandagmiddag 16u tot en met vrijdagochtend 10u.

-verhuur van een weekend is van vrijdagmiddag 16u tot en met maandagochtend 10u.

Indien er geen verhuringen zijn voor of na uw verblijf zijn we flexibeler qua aankomst- en vertrektijden. Iedereen komt graag in een proper huis. Informeer ernaar.

Annulering door de huurder gebeurt schriftelijk per post of via mail en moet door de verhuurder bevestigd worden.

– Meer dan 30 dagen voor het verblijf wordt alles terugbetaald.

– Minder dan 30 dagen voor het verblijf word het voorschot afgehouden, de rest wordt terugbetaald.

9.De eigenaar-verhuurder kan te allen tijde en zonder opgave van reden een reservatie weigeren.

De eigenaar-verhuurder kan te allen tijde het vakantiehuis bezoeken indien de huurvoorwaarden niet nagestreefd worden en eventueel bij grove inbreuk de toegang weigeren.

In geval van een onverwachte storing/defect van een toestel zal de eigenaar er alles aan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen maar een vergoeding wordt niet uitbetaald.